VLEESWAREN

“Kwaliteit”en “hygiene” staan hoog in het vaandel bij Slagerij De Bondt. Kwaliteit begint bij ons met de inkoop van het vers vlees. Dit geldt eveneens voor de inkoop van de kruiden, marinades en andere producten. Alles wordt dagelijks vers geproduceerd. Inherent aan de kwaliteit is de manier van verwerken en het opslaan van de diverse producten.

Varkensvlees
Varkensvlees heeft eigenschappen waardoor het perfect thuishoort in een gezonde en evenwichtige voeding.

Zo zijn de eiwitten in varkensvlees van een hoge biologische waarde. De hoeveelheid vet in varkensvlees over de laatste decennia is spectaculair gedaald dankzij de wijzigingen in de voedersamenstelling, de selectie van de dieren, en het vroeger slachten van de dieren.

Wat vetten betreft is het een algemene misopvatting dat varkensvlees vet is.

Kalfsvlees
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals, zacht en blank vlees, met een fijne smaak en een laag vetgehalte. Dat neemt echter niet weg dat het vlees best een klein randje vet mag hebben. Tijdens het bakken of braden blijft het vlees dan malser en sappiger. Het vetrandje moet daarom pas na de bereiding worden afgesneden.

Het vlees heeft een mooie roze kleur. Kalfsvlees heeft een fijne smaak. Deze vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Gebruik van te overheersende kruiden en sauzen zouden deze smaak kunnen aantasten. Sauzen waarin room is verwerkt, verdienen daarom de voorkeur.

Rundsvlees
Steak, entrecote, karbonade, soepvlees, rosbief, …

Kies uit de tientallen verschillende versnijdingen en laat u leiden door de seizoenen, de gelegenheid en de inspiratie van het moment. Genieten van een stukje heerlijk rundvlees begint met de zekerheid dat de kwaliteit van wat in uw bord ligt, gewaarborgd is.